curs. day one

despre cursul de compete de angajare (cred ca asa s-ar traduce employability skills) o sa scriu scurt si cu buline. si asta pentru ca sedinta a fost lunga si vestile nu-s tocmai bune.

ce trebuia sa ma sperie pe mine de la bun inceput la cursul asta e ca se cheama cum se cheama. ca adica nu e suficient sa ai skill-urile tale, necesare pentru jobul pe care vrei sa-l ocupi, trebuie sa ai si skill-uri de angajare. sau, cum zicea un nene din randul din fata, looking for a job is a full time job, innit? [hahaaaa! furata dintr-o emisiune de pe radio one!]
a doua chestie care ar fi trebuit sa ma puna pe ganduri e ca trainerii, speakerii, spuneti-le cum vreti, is hr-i. daaaa, toate 4! adepte ale testelor psihologice de autocunoastere si ale cv-urilor cu cuvinte cheie; ambasadoare ale networking-ului si sustinatoare infocate ale importantei initiativei, a existentei unor bune abilitati de comunicare si a dorintei de dezvoltare personala. si nu, nu suna mai bine, mai original, mai proaspat, mai natural in engleza.
si-mi dau seama ca asta-i baiul cu cursurile astea tinute de hr-i. ca-s facute sa satisfaca asteptarile hr-ului, ca hr-ul e un cerber pe care trebuie sa-l pacalesti, potaie rasfatata cu care trebuie sa te joci, sa-l faci fericit ca sa-ti poata deschide poarta spre, da, lumea de dincolo. pentru ca nici o secunda nu s-a vorbit (cum ma asteptam) despre deprinderi veritabile, heavy skills cum se mai cheama, alea care te fac competent in meseria pe care o urmaresti; tot timpul despre competentele astea soft, menite sa-mblanzeasca bestia :D .
asta-i partea trista. pentru ca ma asteptam la serious crap cutting, am ramas destul de dezamagita.

partea buna e ca m-am specializat in job searching slang; sau daca nu inca, va sa vie, ca oamenii astia mananca motivation, ititiative, excellent leadership skills si ability to communicate effectively pe paine!

asta-i draftul de dupa prima zi.
note to self: drafts are useless.